BLOG

6 skrivnosti srečnega življenja, ki se jih lahko naučimo od psov

20/04/2016

RECEPTI

6 skrivnosti srečnega življenja, ki se jih lahko naučimo od psov

20/04/2016

Psom bi lahko rekli kar »sreča na vrvici«. Ne le, da vsakodnevno osrečujejo nas lastnike, temveč so tudi sami vzor sreče in veselja.  Kako jim to uspeva? Psi poznajo  nekaj  skrivnosti  srečnega  življenja, ki jih ljudje  prepogosto  pozabimo. Zato so lahko psi naš vzor in se lahko od njih naučimo mnogo vodil za življenje.

1. Psi se vedno zbudijo z mahajočim repom
Psi ne poznajo »vstajanja z levo nogo« in »slabih dni«. Zanje je vsak dan enkraten in neponovljiv in vsako jutro se zbudijo veseli in pripravljeni na veselja novega dne.

2. Psi upoštevajo svoje fizične potrebe
Psi nikoli ne zanemarijo svojih fizičnih potreb – spijo, ko so utrujeni, jedo, kadar so lačni in se podijo naokoli, kadar so polni energije. Psi v popolnosti sprejemajo svoje potrebe in počutje ter se mu predajo, brez dvomov in negativnih misli, da bi morali početi kaj drugega.

3. Psi niso nikoli prestari za igro
Res je, da desetletje star pes ni enako igriv kot mladič. A ne glede na starost, psi celo življenje obdržijo svoje veselje do igre in igriv odnos do življenja. Psi nikoli ne prerastejo svojega igrivega in živahnega duha in njihovo navdušenje nad neumnostmi spravi v dobro voljo še vse okoli njih.

4. Psi izkazujejo ljubezen brez zavor
Psi so odlični v izkazovanju ljubezni. Kažejo jo pogosto in v neomejenih količinah, ne glede na to, če bodo kaj dobili v zameno. Tudi kadar smo slabe volje ali se jim ne posvečamo dovolj, psi ne poznajo zamere, temveč nas bodo enako obdajali s pozornostjo, nežnostmi in svojo predanostjo.

5. Psi živijo v trenutku
Psi so z mislimi vedno le v sedanjosti in se ne ubadajo s starimi spomini in skrbmi prihodnosti. Opazujte svojega psa, ko leži v travi na soncu. To so trenutki čiste sreče, saj se psi znajo predati brezskrbnemu uživanju trenutka. Ne preostane vam drugega, kot da se jim pridružite in uživate z njimi!

​6. Psi ne sodijo po videzu
Imate neurejene lase, temne podočnjake, zmečkane neujemajoče se  obleke in blatne čevlje? Psu ni mar in tega niti ne opazi. Zanj ste vedno njegova najljubša oseba in središče njegovega življenja. Pes vas vidi takšne, kakršni ste od znotraj in vas ima neomejena rad, ne glede na to, kako izgledate.
Pa naj še kdo reče, da psi niso najboljši terapevti!